כל בעל מקצוע חייב לקבל מכם כמה שיותר פרטים על המקום ועל מה שעומד להיות מאוחסן בחדר וכיצד עומדים להשתמש בו. התקנת חדרי קירור צריכה להתבצע בהתאם לדרישות של העסק עצמו ועל כן חשוב שלא להסתיר מידע (כולל מידע אודות יכולות החשמל במקום, טמפרטורה נדרשת וכל מידע אחר) ולחלוק את כל הבקשות עם בעל המקצוע על מנת לקבל הצעה טובה להתקנת החדר וכמובן לקבל את התוצאה הנדרשת לכם.
מתפלאים למה הירקות שלכם מתקלקלים? הסיבה לכך נעוצה בעובדה שכדי לשמור על הטריות שלהם יש לשמור אותם בקירור. יתרה מזאת, שמירת הירקות בקירור שומרת גם על הערכים התזונתיים שלהם כך שאתם מרוויחים פעמיים. וכן, חדרי קירור מספקים את הפתרון מסיבה אחת : הטמפרטורה האידאלית לקירור ירקות היא 8 מעלות צלזיוס מקסימום ובמקרר יש 4 מעלות צלזיוס.
אבל מה קורה עם מוצרי בשר קפוא? בהתאם לשמם הם נדרשים להישאר בהקפאה כלומר להיות מאוחסנים במקפיא או בלשון העם פריזר. הסיבה לכך פשוטה : מוצרי מזון כמו בשר וירקות שאינם מאוחסנים בקירור מתקלקלים ומהווים סכנה בריאותית. זוכרים את הפניקה הציבורית שהתחוללה בציבור עם גלוי חיידקי הסלמונלה בטחינה ובקומפלקס?
אז לפניקה הזו יש בסיס מדעי מסיבה אחת : חיידק הסלמונלה כמו חיידקי מזון אחרים הם סכנה בריאותית ויכולים אף לגרום למוות. ומה קורה עם מוצרי מזון בכמויות גדולות? כאן העניין מסתבך כי בנוסף לטמפרטורה יש לשמור גם על הלחות של מוצרי המזון. ואל יקל הדבר בעיניכם כי לכל מוצר מזון טמפרטורת קירור משלו ורמת לחות משלו.
בנוסף נדרשת גם הפרדה בין מוצרי המזון השונים לפי מצב עיבודם, כלומר נדרשת הפרדה בין מוצרי מזון במצבם הגולמי (מוצרי מזון שלא עברו תהליכי עיבוד כלשהם) לבין מזון מבושל. ולמה זה כל כך חשוב כי לכאורה אנחנו מקבלים מוצרי מזון באמצעות אספקת שוטפת? האמת היא מורכבת כי מחד אכן אנחנו זוכים למוצרי מזון טריים כמעט מדי יום, אך מאידך המדינה שאנו גרים בה היא חמה וקירור מוצרי מזון הוא הכרח קיומי.